Radzinski verkozen tot beste Noord-Amerikaan ooit in JPL: Ongelooflijk mooi

Radzinski verkozen tot beste Noord-Amerikaan ooit in JPL: "Ongelooflijk mooi"

Een voetballoze coronaperiode, dat betekent lijstjestijd. Bij Sport/Voetbalmagazine ging men op zoek naar de beste Noord-Amerikaanse voetballer die ooit op onze Belgische velden heeft rondgelopen. Tomasz Radzinski mag zich de gelukkige noemen.

De oud-aanvaller van Germinal Ekeren, RSC Anderlecht en Lierse SK haalde het van twee goudhaantjes van KAA Gent, Bryan Ruiz en Jonathan David. Verder in de top-tien prijken nog heel wat mooie namen van topploegen als Club Brugge, KRC Genk en Standard Luik. Voor S/VM spande Radzinski echter de kroon. Vooral zijn snelheid en complementariteit met Jan Koller spreken tot de verbeelding.

Top-10 van beste Noord-Amerikanen:
1) Tomasz Radzinski (Ekeren, Anderlecht, Lierse, Waasland-Beveren)
2) Bryan Ruiz (Gent)
3) Jonathan David (Gent)
4) Oguchi Onyewu (La Louvière, Standard)
5) Leon Bailey (Genk)
6) Guilllermo Ochoa (Standard)
7) Sacha Kljestan (Anderlecht)
8) Andy Najar (Anderlecht)
9) Oscar Duarte (Club Brugge)
10) Michael Klukowski (La Louvière, Club Brugge)

Mooiste momenten
Gevraagd naar een reactie op zijn symbolische prijs, blijft Radzinski zijn bescheiden zelve. "Ik denk dat niemand in de top tien zo lang in België heeft gespeeld als ik. Dat zal ook wel een van de redenen zijn waarom veel mensen aan mij hebben gedacht", klinkt het bij S/VM. Vanzelfsprekend is de oud-aanvaller erg trots op zijn prestatie.

"Mijn eerste grote succes met Germinal: de beker winnen tegen Anderlecht op de nog niet afgewerkte Heizel", blikt Radzinski nog eens terug op zijn hoogtepunten. "En daarna uiteraard mijn titels en de mooie Europese campagne met Anderlecht. Maar ook mijn terugkeer naar België vond ik ongelofelijk mooi. Eerst heb ik met Lierse een paar jaar moeten vechten om van tweede naar eerste te geraken. Daarna terug mogen voetballen op de velden waarop ik vroeger had gespeeld, dat was een zalig gevoel."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie