Eerste job als hoofdtrainer al ten einde: 'Dudelange zet Crasson op straat'

Eerste job als hoofdtrainer al ten einde: 'Dudelange zet Crasson op straat'

10-05-2020 12:51
1

De wegen van F91 Dudelange en Bertrand Crasson staan op het punt om te scheiden. De gewezen Rode Duivel stond pas sinds september aan het roer van de Luxemburgse topploeg, als opvolger van de ontslagen Emilio Ferrera. Nu komt er dus een abrupt einde aan zijn eerste job als hoofdcoach.

Dudelange rekent Crasson af op een magere vijfde plaats in de rangschikking, weet La Dernière Heure. Toch komt die beslissing wel als een verrassing, want de voormalige rechtsachter was met zijn jonge spelersgroep net bezig aan een stevige remonte. Zo was Dudelange opgeklommen tot een vijfde plaats, toen de coronacrisis uitbrak.

Die vijfde stek geeft echter geen recht op Europees voetbal in Luxemburg. Dat kost Crasson uiteindelijk de kop. Deze jaargang kwam Dudelange immers nog uit in de groepsfase van de Europa League. Net daar schreef Crasson zijn grootste succes: onder zijn hoede won een Luxemburgse ploeg voor het eerst een wedstrijd in een Europese groepsfase. Op bezoek bij APOEL Nicosia werd het 3-4.

Aangezien Dudelange later ook nog een puntje veroverde tegen Qarabag, boerde de club (relatief) erg goed in de voorbije EL. Dat was ook nodig om de lastige financiële situatie waarin het al verkeerde, om te buigen. Dat mocht dus allemaal niet baten in het eindoordeel van het bestuur over Crasson.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie