Nieuwe kaakslag van BAS heeft gevolgen: 'KBVB gaat licentieprocedure hervormen'

Nieuwe kaakslag van BAS heeft gevolgen: 'KBVB gaat licentieprocedure hervormen'

10-05-2020 12:30
15

De Belgische voetbalbond is bijzonder misnoegd over de meest recente uitspraak van het BAS, dat Royal Excel Moeskroen alsnog een licentie gaf. De KBVB kondigde al aan dat het mogelijk stappen zal ondernemen tegen die beslissing. Daarnaast is het zinnens om de huidige licentieprocedure te hervormen.

Volgens Het Nieuwsblad is CEO Peter Bossaert stevig 'in zijn gat gebeten' door het verdict van het BAS in het Moeskroen-dossier. Voor de vijfde keer in zes jaar tijd ontsnappen de Henegouwers. Op die manier zet het BAS de Licentiecommissie (onbedoeld) in haar hemd. Die weigert Moeskroen nu al jaren een licentie toe te kennen.

Bossaert heeft dan ook een brief gestuurd naar de raad van bestuur van de KBVB. Daarin spreekt hij van 'het zoveelste debacle' en kondigt hij aan verdere stappen te zullen ondernemen. Mogelijk wordt de licentieprocedure van de voetbalbond in de toekomst weer meer 'binnenshuis' afgewerkt. In tussentijd blijft de KBVB verder onderzoeken of het stappen kan ondernemen in de zaak-Moeskroen.