Wacht met kritiek op het BAS totdat je de motivering bij de uitspraak weet

"Wacht met kritiek op het BAS totdat je de motivering bij de uitspraak weet"

10-05-2020 11:41
17

Na enkele controversiële uitspraken in de dossiers rond Lommel SK en Royal Excel Moeskroen is het BAS kop van Jut in het Belgische voetbal. Onterecht, oordeelt Joris De Tollenaere, oud-voetballer en tegenwoordig als advocaat soms arbiter bij het BAS.

"Persoonlijk vind ik de kritiek op het BAS een stukje overdreven", reageert De Tollenaere bij Sporza. "Ik doe enkel zaken die ingeleid worden op de Nederlandstalige rol. Het dossier van Moeskroen ken ik dus niet. Maar wat me enorm stoorde, was dat men zoveel amok maakte over de beslissing, terwijl men op vandaag enkel maar weet dat de licentie is toegekend, maar niet waarom."

Toch had het beroepshof het iets beter kunnen aanpakken. "Het BAS had beter gewacht en de beslissing samen met de motivering gecommuniceerd", geeft De Tollenaere toe. "Maar laat ons nu met z’n allen rustig wachten en eerst eens lezen wat de motivatie van de drie arbiters was om de licentie aan Moeskroen toe te kennen. Dan zal het misschien al een heel ander verhaal zijn." 

"Ik las in de krant dat de mensen die in het BAS zitten, sukkelaars zijn. Dat verbaast me. Ik heb fantastische collega’s bij het BAS", benadrukt De Tollenaere. "Dat zijn grotendeels magistraten en advocaten met enorm veel ervaring. Zij nemen die taak erbij uit liefde voor de sport. Voor de vergoeding hoef je het niet te doen. Het is bijna gratis werken, je scheurt er bij wijze van spreken je broek aan. Het is dan niet plezant dat men in de pers zo zwaar uithaalt naar ons."