Club Brugge stuurt voorstel naar Pro League: achttien clubs, geen Play-Offs

Club Brugge stuurt voorstel naar Pro League: achttien clubs, geen Play-Offs

10-05-2020 11:20 Laatste update: 11:37
155

Als het van Club Brugge afhangt, wordt de Jupiler Pro League 2020-2021 afgewerkt met achttien ploegen en zonder Play-Offs. Dat heeft de huidige koploper aan de Pro League én de andere profclubs voorgesteld in een mail.

Club Brugge probeert dus het voortouw te nemen in de discussie over het competitieformat voor volgend seizoen. Als eerste voorwaarde hoopt Blauw-Zwart het seizoen aan te vatten met achttien teams. Dat zal Waasland-Beveren, K. Beerschot V.A. en Oud-Heverlee Leuven als muziek in de oren klinken. De Waaslanders staan momenteel laatste in Eerste Klasse B, terwijl Beerschot en OHL slechts de helft van hun promotiefinale wisten af te werken.

Daarnaast wil Club dus ook de Play-Offs afschaffen, althans op zijn minst enkel voor volgend seizoen. Aangezien de nieuwe jaargang sowieso later zal beginnen dan normaal én Club voor achttien ploegen opteert, lijkt het niet aannemelijk om dan een volledige reguliere competitie mét Play-Off-formule af te werken.

Hoe de Pro League en de andere profclubs op deze vraag zullen reageren, moet blijken op de Algemene Vergadering op 15 mei. Het is alvast een publiek geheim dat de Play-Offs heilig zijn voor clubs als KAA Gent en RSC Anderlecht.