'Tien aanstormende talenten van ons voetbal': twee van Anderlecht, drie bij Club

'Tien aanstormende talenten van ons voetbal': twee van Anderlecht, drie bij Club

10-05-2020 10:45
37

Door het uitstel van het EK naar de zomer van 2021 wakkerde de discussie over de ouder wordende Rode Duivels nogmaals aan. Stilaan lijkt de tijd gekomen voor een nieuwe generatie om op te staan. Gelukkig is er nog heel wat talent voor handen in het Belgische voetbal.

Het Laatste Nieuws pakt daarom uit met een top-tien van toekomstige sterren die geboren zijn in het jaar 2001. Als het EK volgend jaar plaatsvindt, zullen zij dus ongeveer twintig jaar jong zijn. In de jaren die daarop volgen, zou deze nieuwe generatie het stokje moeten overnemen van de Vincent Kompany's en Eden Hazards van nu.

Fans van de Jupiler Pro League hebben iets om naar uit te kijken, want HLN ziet zes van de tien grootste talenten bij ons rondlopen. Club Brugge mag zich hofleverancier noemen. De naam van Charles De Ketelaere zal geen verrassing zijn: de sierlijke linkspoot openbaarde zich dit seizoen al als een topper-in-spe. Ook Thomas Van den Keybus en doelman Nick Shinton moeten het in de (nabije) toekomst kunnen waarmaken.

Binnen- en buitenland
Bij RSC Anderlecht loopt er ook nog steeds talent rond. Yari Verschaeren behoeft geen inleiding meer. De spelmaker schopte het zelfs al tot de Rode Duivels. Ook van Antoine Colassin, die stormachtig doorbrak aan het begin van dit jaar, wordt veel verwacht. Daarnaast heeft Standard Luik eveneens een goudklompje in handen. Nicolas Raskin kwam nog niet zo lang geleden over van KAA Gent, maar staat te popelen om zich aan het grote publiek te tonen.

Uiteraard is er jong, Belgisch talent dat voor een opleiding in het buitenland koos. PSV is dan een populaire bestemming. In Eindhoven timmeren Maxime Delanghe en Yorbe Vertessen aan de weg. Het grote Manchester United investeert dan weer veel in dribbelkont Largie Ramazani. Jamie Yayi Mpie koos op zijn beurt verrassend voor het Italiaanse Sampdoria.