Kompany kiest 'vreemde' beste verdediger ooit: Wat voor impact hij heeft ...

Kompany kiest 'vreemde' beste verdediger ooit: "Wat voor impact hij heeft ..."

10-05-2020 10:32
16

Vincent Kompany ziet Virgil van Dijk als de beste verdediger ooit in de Premier League. De huidige Anderlecht-trainer, die zelf natuurlijk jarenlang tot de grootste mandekkers behoorde bij Manchester City, is lyrisch over de Nederlander van Liverpool FC.

"Als ik het terug breng tot de spelers die echt indruk op mij hebben gemaakt toen ik tegen ze speelde, dan kom ik uit bij Virgil van Dijk", vertelt Kompany aan Sporf. "Het is een enigszins vreemde keuze, omdat hij niet zolang on the scene is als spelers als Terry en Ferdinand. Die jongens hebben een hele lange periode in de competitie gespeeld."

"Maar de signalen die Van Dijk afgeeft in zijn laatste paar seizoenen maken het zo duidelijk, dat als hij eerder naar de absolute top was gegaan, hij nog verder zou zijn. Als je ziet wat voor impact hij heeft op het team…", vervolgt Kompany. "Voor een verdediger draait het nooit alleen om hemzelf. Het gaat om de communicatie met je medespelers en hoe je de ploeg stabieler maakt. Het Liverpool voor en na Van Dijk is een enorm verschil. Daarom kies ik voor hem."