'Toen ik bij Charleroi zat, had ik nooit gedacht ooit dit soort matchen te spelen'

'Toen ik bij Charleroi zat, had ik nooit gedacht ooit dit soort matchen te spelen'

Gepubliceerd: zaterdag 9 mei 2020 om 23:22za 09-05-2020 om 23:22

Voormalig Charleroi-verdediger Dorian Dervite meldde zich op 31 januari 2019 bij NAC Breda, kon degradatie met de West-Brabanders niet meer voorkomen en vertrok aan het einde van het seizoen weer uit het Rat Verlegh Stadion. Desondanks kijkt de 31-jarige verdediger met een goed gevoel terug op zijn halve Eredivisie-seizoen.

Bij aankomst in Breda merkte de Fransman al dat het een lastig karwei zou worden om NAC uit de degradatiezone te loodsen. "Ze stonden onderaan en ik merkte dat de motivatie totaal weg was bij sommige spelers. Na een paar wedstrijden ontsloegen ze ook de trainer die mij gehaald had", doelt hij in gesprek met Football.London op Mitchell van der Gaag.

Dervite keek echter zijn ogen uit in de uitwedstrijden tegen Ajax en PSV. "An amazing experience. Dat waren de beste teams waar ik ooit tegen gespeeld had", aldus de oud-speler van onder meer Tottenham Hotspur en Villarreal. "Ajax stond later dat seizoen in de halve finale van de Champions League, PSV was ook erg sterk. Toen ik nog in België zat, had ik nooit gedacht ik ooit nog dit soort wedstrijden zou spelen. Ik ben toch blij dat ik dit na mijn dertigste nog mee heb kunnen maken."

Na zijn uitleenbeurt bij NAC keerde Dervite terug bij Charleroi. Inmiddels speelt hij bij Doxa Katokopias op Cyprus.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws