Eriksen heeft geen vaste woonplaats: 'Ik wilde naar Lukaku en Young gaan'

Eriksen heeft geen vaste woonplaats: 'Ik wilde naar Lukaku en Young gaan'

09-05-2020 20:15

Christian Eriksen is door de Italiaanse politie op de vingers getikt. Door de coronacrisis heeft de oud-speler van Tottenham Hotspur nog geen vaste woning gevonden. Eriksen overwoog zelfs om bij ploeggenoten te slapen.

Eriksen sliep in een hotel, maar werd daar vanwege het coronavirus uitgezet en verbleef vervolgens op het trainingscomplex van Inter. "Ik overwoog om naar Romelu Lukaku en Ashley Young te gaan, maar zijn hebben ook families waar ze voor moeten zorgen. En veertien dagen op andermans bank slapen is lang", zegt Eriksen tegen The Sun.

"In plaats daarvan bleef ik op het trainingscomplex van de club, samen met een kok en vijf stafleden, die er bewust voor kozen om in quarantaine te gaan zodat ze hun familie konden beschermen", zegt Eriksen.

De bevolking van Italië is verplicht om thuis te blijven. Toen Eriksen het huis uit ging voor boodschappen werd hij aangehouden. "De politie hield me aan en in mijn slechte Italiaans moest ik uitleggen wat ik aan het doen was, waar ik heen ging en waarom ik uit het huis was."

"Ik heb nog nooit zoveel vrije tijd gehad, maar je kunt niet eens naar de winkel. We mogen niet klagen, want voor anderen is het veel moeilijker, maar het is heel anders dan het leven dat we gewend zijn