Melo en Balotelli: 'Als Chiellini een kampioen is, dan liever geen kampioen'

Melo en Balotelli: 'Als Chiellini een kampioen is, dan liever geen kampioen'

09-05-2020 17:46
3

Felipe Melo en Mario Balotelli hebben fel gereageerd op de kritiek van Giorgio Chiellini. De Juventus-verdediger presenteerde zijn biografie en liet alvast weten geen goed woord over te hebben voor zijn twee oud-ploeggenoten.

Balotelli is volgens Chiellini 'een negatief persoon, zonder enig respect' en Melo zou zelfs 'het slechtste van het slechtste' zijn. Diezelfde Melo haalt echter zijn schouders op over de kritiek van zijn voormalige Juventus-collega. "Heel makkelijk om kritiek te uiten via zo'n boek. Misschien is hij nog steeds boos, omdat wij met Galatasaray ooit Juventus uit hebben geschakeld in de Champions League (in het seizoen 2013/2014, red.)?", reageert hij in gesprek met La Gazzetta dello Sport.

Melo – inmiddels 36 jaar oud en uitkomend voor Palmeiras – wijst fijntjes op zijn prijzenkast. "Ik heb met Brazilië de Confederations Cup van 2009 gewonnen, toen versloegen wij Italië met 3-0. Welke internationale prijzen heeft hij dan gepakt? Dit is volkomen respectloos wat hij doet, meer wil ik er niet over kwijt."

Balotelli heeft ook van zich laten horen, via een Instagram Story. 'Als hij een kampioen is, dan ben ik liever geen kampioen', doelt hij op Chiellini, die zich kritisch uitliet over het gedrag van de huidige Brescia-spits tijdens de Confederations Cup van 2013. 'Ik heb tenminste het lef om zoiets recht in iemands gezicht te zeggen. Hoeveel kansen heeft hij in al die jaren gehad om dat ook te doen, zoals een echte man zou doen? Wie weet wat hij ooit zal zeggen over zijn teamgenoten van dit moment?'