Voorlopig geen droomhuwelijk tussen KVK en Moeskroen: Project zit in de frigo

Voorlopig geen droomhuwelijk tussen KVK en Moeskroen: "Project zit in de frigo"

09-05-2020 17:32
7

Het huwelijk tussen KV Kortrijk en Moeskroen zal niet voor meteen zijn. Nadat Moeskroen eerder niet door de keuring van de licentiecommissie raakte, klonken er stemmen over een fusie. KVK-voorzitter Joseph Allijns schuift het project nu ver voor zich uit.

Moeskroen moest voor het vijfde op zes jaar tijd zijn proflicentie bemachtigen via het BAS en slaagde daar vrijdag ook in. Midden april zag het er echter nog niet zo rooskleurig uit voor Les Hurlus. Daarop kwam het nieuws naar buiten over een mogelijke fusie tussen Kortrijk en Moeskroen. Ook de naam van Roeselare passeerde toen de revue.

Ruim drie weken later wikt Allijns zijn woorden. Hij zegt bij La Dernière Heure dat de "samenwerking" hen mogelijks "schaalvoordelen" had kunnen bieden, in het bijzonder voor de jeugdwerking. "Nu zit het project met Moeskroen in de koelkast."

"De coronacrisis zet ons er momenteel toe aan om het economisch model te herzien", zegt Allijns. "Clubs moeten minder afhankelijk worden van transfers en lonen moeten dalen. Als ik zie dat zeven clubs dit jaar de handen uit de mouwen moesten steken om dit jaar hun proflicentie te halen, maak ik mij zorgen."