De Bruyne ziet ploeggenoot vertrekken: 'Sané wilt dubbele transfer'

De Bruyne ziet ploeggenoot vertrekken: 'Sané wilt dubbele transfer'

09-05-2020 16:59
1

Dat Leroy Sané ooit voor Bayern München zal spelen, lijdt geen twijfel: vooralsnog is het vooral de vraag wanneer de overstap plaats gaat vinden. De spelmaker staat nog één jaar onder contract bij Manchester City, dat de Bayern-plannen dus met één jaar zou kunnen vertragen.

BILD meldde recentelijk dat Sané al een persoonlijk akkoord over een vijfjarig contract heeft bereikt met Der Rekordmeister, die nu echter nog moet 'afrekenen' met Manchester City. Bayern had aanvankelijk ingezet op veertig à zestig miljoen euro, maar The Citizens zullen in ieder geval geen genoegen nemen met dat bedrag. Zoals het er nu naar uitziet, wil Manchester City Sané liever aan zijn contract houden en hem in 2021 transfervrij laten gaan, meldt The Athletic. Het medium sluit echter niet uit dat City alsnog overstag gaat als Bayern ver over het openingsbod heen gaat.

De 21-voudig Duits international maakt ondertussen al plannen voor een leven in Zuid-Duitsland, waar hij samen kan spelen met zijn goede vrienden Joshua Kimmich en Leon Goretzka. De jonge vader en zijn partner willen hun dochter graag in Duitsland op laten groeien en zijn door Kimmich en Goretzka al warm gemaakt voor een Bundesliga-rentree. Bovendien loopt zijn contract met Nike binnenkort ook af: Sané lijkt van plan om zich te verbinden aan Adidas, tevens de kledingleverancier van Bayern.