Project Restart op losse schroeven: volgende Premier League-club negatief

Project Restart op losse schroeven: volgende Premier League-club negatief

Gepubliceerd: zaterdag 9 mei 2020 om 14:58za 09-05-2020 om 14:58

Brighton & Hove Albion krijgt steeds meer bijval in de Premier League. Na Aston Villa schaart ook Watford zich achter de club van onder meer Leandro Trossard. De club van Christian Kabasele is tegen het afwerken van de resterende 92 wedstrijden op neutraal terrein.

Daarmee hebben nu drie clubs zich hardop uitgesproken tegen Project Restart. Voorzitter Scott Duxbury van Watford snapt niets van de Premier League-plannen. 'We kunnen niet in onze vertrouwde omgeving spelen. En spelers, wiens leven op z'n kop staat, moeten opeens presteren alsof er niets gebeurd is', schrijft hij.

'Met alle gezondheidsrisico's van dien wordt ons gevraagd een competitie af te maken die niet lijkt op hoe die is begonnen', vervolgt Duxbury. 'Het zou een einde kunnen maken aan het avontuur van een kleine club als Watford in de Premier League. Is dat eerlijk? Heeft het met sportieve integriteit te maken? Natuurlijk niet.'

Britse media schreven al dat er in totaal zes clubs tegen Project Restart zijn. Ook West Ham United, Bournemouth en Norwich City zouden niet warmlopen voor het idee. Opvallend detail: het zijn de zes onderste ploegen van de ranglijst. De Premier League balanceert zodoende op een dun koord: volgens de BBC moeten veertien van de twintig clubs instemmen met Project Restart.

Het Verenigd Koninkrijk brak deze week als eerste land in Europa de grens van 30.000 doden door corona. 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws