'Chelsea zet Tagliafico in de wachtkamer en onderhandelt met Leicester'

'Chelsea zet Tagliafico in de wachtkamer en onderhandelt met Leicester'

09-05-2020 12:45
2

Ben Chilwell moet na Hakim Ziyech de tweede grote zomeraankoop worden van Chelsea. In de zoektocht naar een nieuwe linksback richten The Blues de pijlen op de Engelsman van Leicester City, melden althans Britse boulevardmedia. Nicolás Tagliafico zit in de wachtkamer.

Manager Frank Lampard ziet Emerson Palmieri en Marcos Alonso mogelijk vertrekken en dringt aan op een versterking. Chilwell staat bovenaan het Londense verlanglijstje, schrijft onder meer The Express. De speler heeft zelf ook aangegeven open te staan voor een transfer naar Stamford Bridge, waardoor Chelsea de onderhandelingen met Leicester heeft geopend.

De Engelse international is afkomstig uit de jeugdopleiding van Leicester en heeft een contract tot medio 2024. Hij heeft dan ook een fors prijskaartje. Voor de coronacrisis werd gerept over een bedrag van zeventig miljoen euro. Chelsea zou voor de zekerheid een schaduwlijstje hebben. Daarop staat Ajax-verdediger Tagliafico, net als Alex Telles, Marc Cucurella, en Fode Ballo-Toure.