Van Damme (37) weigert buitenlandse aanbieding: Standard? Waarom niet?

Van Damme (37) weigert buitenlandse aanbieding: "Standard? Waarom niet?"

09-05-2020 11:46
17

Door het faillissement van Sporting Lokeren is de hele spelerskern transfervrij. Voor jongens als Jelle Van Damme (37) is de zoektocht naar een nieuwe werkgever dan ook gestart. De ervaren verdediger wil graag in België actief blijven, maar dan wel in 1A.

Ondanks zijn gezegende leeftijd als voetballer gelooft Van Damme dat hij nog van waarde kan zijn voor een pak eersteklassers. "Ik ben er zeker van dat ik nog heel wat clubs van dienst zou kunnen zijn en dat zelfs in 1A. Ik verkies wel om in België te blijven", vertelt Van Damme in La Dernière Heure.

Van Damme kreeg wel al voorstellen uit het buitenland, maar daar zit de ervaren rot niet meer op te wachten. "Ik kreeg de laatste weken wel wat aanbiedingen, onder meer uit het Midden-Oosten, maar dat weigerde ik. Als het gevoel niet goed is, heeft het geen zin om te onderhandelen."

In de Belgische competitie heeft Van Damme nog steeds een boon voor Standard. "Ik zie een terugkeer zeker zitten, zelfs als speler. Waarom niet? Voorlopig denk ik er echter nog niet aan", besluit de gewezen Rode Duivel.