UPDATE: Dortmund-coach Favre bevestigt afwezigheid Witsel voor Kohlenpott-Derby

UPDATE: Dortmund-coach Favre bevestigt afwezigheid Witsel voor Kohlenpott-Derby

08-05-2020 20:50 Laatste update: 14-05-2020 14:59
3

Op 16 mei gaat de Bundesliga weer van start in Duitsland. Dat zal mogelijk zonder Axel Witsel gebeuren. Hij stond gepland om met Borussia Dortmund in actie te komen tegen Schalke 04, maar zal naar verluidt niet fit raken voor die wedstrijd.

De Duitse journalist Sven Westerschulze van BILD geeft namelijk aan dat Witsel en ploegmaat Emre Can zich hebben geblesseerd in de training naar aanloop voor die partij. Daardoor raken ze mogelijk ook niet fit voor de belangrijke derby tegen het Schalke 04 van Benito Raman.

Een flinke klap voor Borussia Dortmund, dat daarmee ook meteen twee belangrijke pionnen mist. Ook voor Witsel is het slecht nieuws, die op sociale media al aangaf bijzonder uit te kijken naar de terugkeer op het veld.

Borussia Dortmund staat momenteel op de tweede plek in de Bundesliga, met vier punten achterstand op leider Bayern München. Schalke 04 staat op de zesde plek en telt achttien punten achterstand.

Update: Pechvogel Witsel zal er niet bij zijn in de Kohlenpott Derby, zo weet Kicker met zekerheid. De Rode Duivel liep vorige week een kleine blessure op en heeft het trainingskamp moeten verlaten, samen met collega Emre Can. Daardoor komen beiden niet meer in aanmerking voor minuten tegen Schalke 04.

Niet zozeer de aard van de blessures, wel de nieuwe coronareglementen liggen daarvan aan de oorzaak. Na de voorbije quarantaine heeft de Bundesliga namelijk opgelegd dat alle Duitse clubs een week in afzondering moeten trainen in aanloop naar de hervatting, dit weekend. Nu Witsel en Can die stage verlaten hebben, mogen zij niet meer in actie komen de volgende week.

Update: Het is nu helemaal zeker: Axel Witsel zal Dortmund niet kunnen helpen in de derby met Schalke 04. De Rode Duivel is out, bevestigde trainer Lucien Favre op zijn perspraatje vooraf. Datzelfde geldt voor Emre Can. "Wij hopen dat zij zo snel mogelijk weer kunnen aansluiten", laat Favre weten. Voor Witsel zal de coronapauze zo nog een tijdje langer duren.