Stad Brussel sluit bekerfinale tussen Club Brugge en Antwerp met publiek uit

Stad Brussel sluit bekerfinale tussen Club Brugge en Antwerp met publiek uit

08-05-2020 20:42
9

Als er binnenkort nog een bekerfinale in Brussel komt, dan zal dat zeker zonder publiek gebeuren. Dat zegt Brussels Schepen van Sport Benoit Hellings aan Het Nieuwsblad.

De Veiligheidsraad besloot eerder deze week om tot en met 31 juli geen voetbal toe te laten in ons land. Daardoor kan er mogelijk begin augustus wel weer gevoetbald worden. Meer bepaald een bekerfinale. Een officiële vraag van de KBVB kwam er nog niet aan de stad Brussel. "Maar die verwachten we wel", zegt Hellings.

Die finale zal dan echter in een leeg Koning Boudewijnstadion gebeuren. "Een finale op dat moment met publiek is voor ons evenwel uitgesloten. Eentje zonder zou misschien wel kunnen. Wij houden ons aan de richtlijnen van de nationale veiligheidsraad."

Een eventuele finale met als inzet het Europese bekerticket zal alvast voor 3 augustus moeten gebeuren. Dan moet België zijn Europese deelnemers meedelen aan de UEFA. Antwerp, momenteel vierde in de stand, kan bij bekerwinst nog een beter Europees ticket scoren dan Charleroi (de nummer drie).