UPDATE: 'Genk heeft geen intentie om Onuachu te laten gaan'

UPDATE: 'Genk heeft geen intentie om Onuachu te laten gaan'

08-05-2020 19:32 Laatste update: 09-05-2020 20:47
4

De voorbije jaren haalde Galatasaray al enkele spelers weg uit onze competitie. Zo trok het Ryan Donk aan van Club Brugge en haalde het Christian Luyindama weg bij Standard. Nu wil het shoppen bij KRC Genk.

Het Turkse Sporx komt met een wel heel opvallend gerucht. Zo meldt de Turkse bron dat Galatasaray het vizier heeft gericht op Genk-spits Paul Onuachu. De topclub wil een poging wagen om Onuachu komende zomer naar Turkije te halen.

Het zou dan om een uitleenbeurt met verplichte aankoopoptie gaan. Het deed eenzelfde soort deal eerder al met Standard, toen het Luyindama overnam. De kans dat Genk dat ziet zitten, is echter bijzonder klein.

Genk nam afgelopen winter al afscheid van Aly Samatta, waardoor de boomlange Onuachu de eerste spits werd. Inmiddels heeft Genk ook geen volwaardige vervangers voor Onuachu en zoekt het zelf naar nieuw aanvallend talent. Met tien doelpunten en twee assists in 28 partijen heeft Onuachu overigens een degelijk seizoen achter de rug.

UPDATE: Bij Score Nigeria, uit het thuisland van Onuachu, klinkt het dat Genk helemaal niet van plan is om afscheid te nemen van een spits. Enkel een buitenaards miljoenenbod zou de Limburgers kunnen overtuigen om Onuachu te laten gaan.