Jaar na dato praat Alderweireld over Ajax - Spurs: Te veel respect om te juichen

Jaar na dato praat Alderweireld over Ajax - Spurs: "Te veel respect om te juichen"

08-05-2020 13:30
1

Toby Alderweireld weigerde uitbundig te juichen nadat Tottenham Hotspur in de dying seconds een finaleplaats in de Champions League af wist te dwingen. Daar heeft hij simpelweg te veel respect voor Ajax voor.

Na het laatste fluitsignaal bekommerde Alderweireld zich om spelers van Ajax, waaronder aanvoerder Dusan Tadic. "Het was niet om te laten zien: kijk mij eens, maar ik heb mét Tadic en Blind en vóór Ajax gespeeld", zegt hij op Instagram Live. "Het is een ongelooflijke mooie club. Ze speelden heel goed en energiek voetbal."

"Ik heb hard gejuicht toen wij scoorden, maar daarna wilde ik respect tonen. Het is een droom om de Champions League-finale te spelen. Ik heb geluk dat ik hem twee keer heb mogen spelen (ook met Atlético Madrid, red.). Dat wil je gewoon bereiken. Als het je dan zo afgenomen wordt... Ik heb te veel respect voor Ajax en voor wat ze gepresteerd hebben om zo uitbundig te juichen. Het is geen probleem om de jongens te steunen."

"Sommige spelers zijn nog jong en zullen de Champions League misschien nog winnen, maar andere spelers krijgen die kans nooit meer."