Sollied was de trainer die de grootste impact heeft gemaakt op mij

"Sollied was de trainer die de grootste impact heeft gemaakt op mij"

08-05-2020 10:15
3

Timmy Simons (43) begint bij Zulte Waregem aan een nieuwe carrière. Hij wordt er assistent van Francky Dury. In Het Laatste Nieuws geeft Simons aan dat hij zelf veel heeft opgestoken van Trond Sollied.

"Hij was de trainer met de grootste impact op mij", geeft Simons aan. "Ik bedoel: ik was 23, en Sollied was de eerste die mij sprak over tactiek - looplijnen, ik had er nog nóóit van gehoord. Het sprak mij aan. Ik dacht meteen mee over bepaalde posities. En we waren het niet altijd eens. Hij vond dat speler x moest spelen, terwijl ik vond speler y, omdat ik dacht dat die nuttiger zou zijn voor de ploeg - zulke zaken."

Op die manier kon Simons snel bijleren op tactisch vlak. "Sollied deed dat niet met iedereen, hoor. Ik vind niet dat een trainer voor een match te rade moet gaan bij de groep. Maar een keer iets kunnen aftoetsen bij één of twee sleutelspelers moet kunnen."

Sollied was van 2000 tot 2005 coach bij Club Brugge. Hij pakte er twee keer de landstitel, telkens met Simons als basispion.