Croonen heeft last van 'dubbele pet': Dan zit je in een moeilijke situatie

Croonen heeft last van 'dubbele pet': "Dan zit je in een moeilijke situatie"

08-05-2020 09:45
18

Er is nog altijd geen beslissing genomen over het einde van het huidige voetbalseizoen. De dubbele functies van Peter Croonen (voorzitter KRC Genk en Pro League) én Mehdi Bayat (Charleroi en de KBVB) zorgen dan ook voor wrevel. Peter Vandenbempt hoopt dat daar snel een einde aan komt.

"Het plezierde mij dat Ivan De Witte in De Tribune ervoor pleitte om die dubbele petten aan te pakken", geeft Vandenbempt aan bij Sporza. "Want als je zoals Croonen nu op zoek gaat naar een compromis, en oren hebt naar een voorstel van anderen, maar binnen je eigen club hebben ze een andere mening, dan zit je in een heel moeilijke situatie. Dat moet je proberen te voorkomen in de toekomst."

"Het probleem bijvoorbeeld bij Bayat is dat hij de competitie wou stoppen uit gezondheidsoverwegingen - en misschien ook wel omdat dat Charleroi goed uitkwam - en hij nu eenmaal de contacten had met UEFA-voorzitter Ceferin om het uit te leggen." 

Bayat is echter niet overal even populair. "De anderen, in casu Luciano D'Onofrio van Antwerp, vertrouwen Bayat dan niet. Het is een gebrek aan vertrouwen in elkaar. Als dat dan komt van D'Onofrio, dan wordt er aan de andere kant van het spectrum ook gefronst met de wenkbrauwen. Als de rollen omgekeerd waren, zouden die personen dan op dezelfde manier reageren? Helaas zullen we op die vraag nooit het antwoord krijgen."