'Ajax loopt Atlético Madrid-verdediger van 25 miljoen mis door corona'

'Ajax loopt Atlético Madrid-verdediger van 25 miljoen mis door corona'

08-05-2020 08:58
3

Als de coronacrisis niet de voetbalwereld op zijn kop had gezet, was Nehuen Pérez (19) nu speler geweest van Ajax. Dat meldt AS. Volgens de Spaanse krant stond de Amsterdamse club in maart op het punt om de Argentijnse verdediger voor een recordbedrag van 25 miljoen euro over te nemen van Atlético Madrid.

Pérez wordt dit seizoen door Atlético verhuurd aan de Portugese revelatie Famalicão. Bij de nummer zeven van de Liga NOS speelde hij zich in de kijker van Ajax: volgens AS was directeur Marc Overmars in gesprek met Atlético over een transfer van Pérez, tot het wereldwijde voetbal tot stilstand kwam als gevolg van de coronapandemie.

Deze zomer keert Pérez terug naar Atlético en plotseling is het niet meer zo zeker dat hij meteen doorreist naar Nederland. Het heeft te maken met zowel de Madrileense als de Amsterdamse club: Atlético ziet het op dit moment niet zitten om beslissingen te nemen met grote financiële gevolgen, terwijl Ajax grote klappen krijgt door de coronacrisis.

Pérez schitterde dit seizoen in dienst van Famalicão, waar hij ondanks zijn jeugdige leeftijd opviel door zijn leiderschap. De Argentijnse verdediger was een vaste waarde en speelde zestien wedstrijden, allemaal als basisspeler. Naast Ajax volgden meer 'vooraanstaande Europese clubs' hem.

Atlético moet nu een knoop doorhakken over Pérez, die in de zomer van 2018 overkwam van Argentinos Juniors. Sinds zijn overstap kreeg hij weinig tot geen kansen van trainer Diego Simeone. Zelfs toen Simeone aan het einde van vorig seizoen al zijn centrale verdedigers miste, bleef een debuut van Pérez uit. Het talent zocht vervolgens zijn heil in Portugal.