Simons praat over vertrek bij Club Brugge: Mijn ambitie is duidelijk

Simons praat over vertrek bij Club Brugge: "Mijn ambitie is duidelijk"

08-05-2020 07:30
1

Timmy Simons heeft zijn koffers gepakt als coach van de U16 bij Club Brugge. Hij wordt nu assistent van Francky Dury bij Zulte Waregem. Voor Simons was dat een logische keuze.

"Mijn ambitie is duidelijk: ik wil in de toekomst T1 worden van een A-ploeg, of assistent zijn op het hoogste niveau. Het is niet makkelijk om bij Club Brugge vanuit de jeugd door te stromen naar de A-ploeg", legt Simons uit bij Het Laatste Nieuws.

Bovendien heeft Simons al enkele andere aanbiedingen geweigerd. "Ik heb al een aantal treinen (toetreden tot de staf van Roberto Martínez, red.) laten passeren. Ze blijven niet passeren, hé. Niemand kan voorspellen of de volgende stap de juiste is. Maar het voelt in elk geval juist. Zulte Waregem is een ambitieuze, stabiele en gezonde club met een ervaren hoofdcoach."

Simons weet wat van hem wordt verwacht. "Ik vind, als je dag in, dag uit met een hoofdtrainer samenwerkt, dan moet je loyaal zijn aan die persoon. Maar je moet ook je geloofwaardigheid behouden in de kleedkamer - je kunt niet alles doorvertellen. Een assistent moet kunnen filteren."