'Club Brugge wil Chadli aantrekken in aanloop naar Champions League'

'Club Brugge wil Chadli aantrekken in aanloop naar Champions League'

08-05-2020 07:00 Laatste update: 07:14
66

Club Brugge zou in zee willen gaan met Nacer Chadli. Dat weet Het Nieuwsblad. Chadli speelde dit seizoen op huurbasis bij Anderlecht, maar paars-wit heeft niet de financiële middelen om hem definitief aan te trekken.

Chadli werd dit seizoen geplaagd door blessures, maar raakte toch nog aan acht doelpunten en vijf assists bij Anderlecht. Bij AS Monaco heeft hij nog maar één jaar contract. Chadli zou het aanbod van Club Brugge serieus overwegen, ook al omdat hij dan (waarschijnlijk) kan aantreden in de Champions League. 

Chadli informeerde al bij Simon Mignolet over de werkomstandigheden bij Club Brugge. Hij beseft dat terugkeren naar een Europese topcompetitie een groot risico is omwille van zijn blessuregevoeligheid. Club Brugge kan de ideale oplossing zijn, ook al omdat hij zich wil voorbereiden op het EK 2021. Het enige mogelijke struikelblok is de transferprijs: Monaco betaalde zelf twaalf miljoen euro voor Chadli, maar zijn marktwaarde is inmiddels wel geslonken.

Opvallend genoeg speelde Chadli in zijn carrière nog maar twee keer Champions League. Met FC Twente in 2010 en met Monaco in 2018.