Mooie adelbrieven voor Luc Nilis: Hij is heel goed in het zien van looplijnen

Mooie adelbrieven voor Luc Nilis: "Hij is heel goed in het zien van looplijnen"

07-05-2020 20:38 Laatste update: 20:40
11

Luc Nilis is niet langer assistent-trainer bij VVV Venlo. Zijn contract loopt af en door de coronacrisis investeert de club liever geld in spelers dan in trainers. Toch is iedereen in Venlo lovend over de ex-Rode Duivel, die nu werk zoekt in België.

"Luc is geen volbloed assistent", vertelde Robert Maaskant, ex-trainer van VVV, aan Het Nieuwsblad. "Ik bedoel dat niet negatief. Hij zal het zeggen als iets hem irriteert, maar hij is niet de man om een groep te begeesteren. Hij is meer voor de individuele aanpak."

"In zijn hart is Nilis nog steeds een voetballer. Het grappige was: als er een spelletje gespeeld werd, won Luc altijd. Of dat nu bij penalty's, vrije trappen of tennisvoetbal was. Op termijn moet hij nog meer de stap naar het trainerschap zetten."

Volgens Maaskant heeft Nilis daar zeker de kwaliteiten voor. "Tijdens matchen observeerde Luc het spel van in de tribune. Hij is heel goed in het zien van looplijnen, ruimtes, de verhouding tussen buitenspelers en spitsen."

"Aan de rust gaf hij me dan advies en tijdens de week toonde hij beelden aan onze aanvallers. Er werd hard geschaafd aan hun positiespel. Ik hoop dat Luc een leuke job vindt in België", besloot Maaskant.