Vandenbempt: Je weet niet of al die clubs in de Europese poulefases geraken

Vandenbempt: "Je weet niet of al die clubs in de Europese poulefases geraken"

07-05-2020 15:44
18

Het zogenaamde solidariteitsfonds blijft een heikel punt binnen het Belgische voetbal. Het uitgangspunt om de kleintjes te helpen valt te verdedigen, maar wie moet dan hoeveel op tafel leggen? De opbrengsten uit de Europese deelnames zouden aangewend worden, maar daar plaatst Peter Vandenbempt toch vraagtekens bij.

"Er worden momenteel wel rekeningen gemaakt, maar er is nog onzekerheid over een bepaald deel van het bedrag", legt Vandenbempt uit bij Sporza. "Je weet ook niet of al die clubs in de poulefase van de Europese competities geraken. In een ideaal scenario geraken de vijf deelnemers in de groepsfase. Dan verdienen ze meer en kunnen ze meer afstaan. Maar ook dat is dus nog een onzekere factor."

"Er is onvrede bij diegenen die moeten betalen over de hoeveelheid en aan wie ze moeten betalen. En er is tegelijk ontevredenheid over hetgeen maar uitgedeeld wordt", bekijkt Vandenbempt de twee uitersten. "Anderen zeggen dan weer: als we het hebben over solidariteit na corona, dan moeten we niet de Europese verdiensten afpakken, maar dan moeten we de tv-rechten herverdelen. Dan open je weer de doos van Pandora. Dat deel heronderhandelen, is een nog veel moeilijkere puzzel."