'Overname Lommel door Man City-groep nog niet rond: Deloitte voert onderzoek'

'Overname Lommel door Man City-groep nog niet rond: Deloitte voert onderzoek'

07-05-2020 15:14 Laatste update: 09-05-2020 10:43
22

Lommel SK bouwt volop aan een nieuwe toekomst. Nadat afscheid genomen werd van grote man Udi Shochatovitch, behaalden de Limburgers met verve hun licentie voor het BAS. Er is echter veel meer op til aan de Gesteldijk. Een overname door Manchester City zit in de pijplijn.

De VZW Lommel, die de club weer overnam voor een symbolische euro, voert momenteel gesprekken met de City Football Group. De eigenaar van Man City heeft anno 2020 nog zeven andere voetbalclubs over de hele wereld onder haar leiding. Lommel zou de volgende in dat rijtje kunnen worden, weet Het Nieuwsblad.

Volgens Het Laatste Nieuws is de deal zelfs al in kannen en kruiken. City kan Lommel gratis en voor niets overnemen. De Engelse topclub hoeft enkel een bedrag van zo'n twee miljoen euro te investeren om de huidige schuldenberg aan te zuiveren. Drinkgeld voor een grootmacht als City.

Het idee in Manchester zou zijn om jonge talenten aan Lommel uit te lenen om hen op die manier ervaring te laten opdoen voor het grote werk. De broodheer van Kevin De Bruyne heeft een onderzoek laten opstarten door Deloitte, dat moet uitvissen of zo'n samenwerking rendabel kan zijn.

Update: Het Belang van Limburg meldt dat de overname nog niet rond is. Onderzoeksbureau Deloitte bekijkt nog of de deal wel een goede keuze zou zijn voor City Football Group (CFG).