Uitleenbeurt in Zweden zou vreemde afloop kunnen krijgen voor Thelin

Uitleenbeurt in Zweden zou vreemde afloop kunnen krijgen voor Thelin

Gepubliceerd: donderdag 7 mei 2020 om 14:10do 07-05-2020 om 14:10

Laatste update: donderdag 7 mei 2020 om 14:25do 07-05-2020 om 14:25

Ook in Zweden ligt het voetbal volledig stil ten gevolge van het coronavirus. Daardoor komt Isaac Kiese Thelin in een bijzondere situatie te zitten. De kans is bestaande dat de huurling van RSC Anderlecht geen minuut zal maken in zijn vaderland.

Anderlecht leende Thelin in de winterstop uit aan Malmö FF, waar hij in 2014 al een half jaar voetbalde. De lange aanvaller moest er op zoek naar meer speelminuten, maar de corona-uitbraak strooide flink wat roet in het eten. Op het moment dat het voetbal werd stopgezet, was de Zweedse Allsvenskan immers nog niet op gang gefloten.

Tot op heden heeft Thelin dus nog geen enkele kans gekregen om het shirt van Malmö te dragen. In de Zweedse media rijst nu de vraag wat er met hem zal gebeuren. In het contract stond namelijk een optie dat Anderlecht Thelin wanneer het maar wilde terug naar Brussel zou kunnen halen. Door de uitzonderlijke omstandigheden zou dat nu zomaar kunnen gebeuren.

"Omdat we niet spelen, hebben we er nog niet zo veel aandacht aan besteed", vertelt sportief manager Daniel Andersson bij Fotbollskanalen. "We wachten tot de competitie zich opnieuw op gang zal trekken. Dan zullen we wel zien wat Anderlecht wil. Het wil hem vast eerst zien spelen", klinkt het nog. Andersson benadrukt dat er voorlopig nog geen contact is geweest tussen Anderlecht en Malmö.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws