Witsel, Hazard en Raman mogen meteen in derby aan de bak bij herstart Bundesliga

Witsel, Hazard en Raman mogen meteen in derby aan de bak bij herstart Bundesliga

07-05-2020 14:02
1

De Bundesliga en de 2. Bundesliga gaan op 16 mei weer van start. Dat heeft de competitiebond DFL donderdag bekendgemaakt. Een van de eerste wedstrijden die op zaterdag gespeeld worden is de Kohlenpottderby tussen Borussia Dortmund en Schalke 04, om 15.30 uur.

Meteen een aantrekkelijke pot voor de Belgische voetballiefhebber, aangezien maar liefst drie landgenoten in actie zouden kunnen komen. Bij Dortmund zijn Axel Witsel en Thorgan Hazard vaste pionnen, terwijl Schalke rekent op de snelheid van Benito Raman.

Op hetzelfde moment starten RB Leipzig-Freiburg, Hoffenheim-Hertha BSC (met Dedryck Boyata en Dodi Lukebakio), Fortuna Düsseldorf-Paderborn en Augsburg-Wolfsburg (met Koen Casteels). Om 18.30 uur spelen Eintracht Frankfurt en Borussia Mönchengladbach. Op zondag volgt de wedstrijd tussen 1. FC Köln (met Sebastiaan Bornauw en Birger Verstraete) en Mainz en het duel van Bayern München tegen Union Berlin. Werder Bremen speelt maandag 18 mei tegen Bayer Leverkusen. 

Aanvankelijk zou de eerste wedstrijd op vrijdag gespeeld worden, maar de clubs hebben besloten dat de competitie hervat wordt zonder vrijdagavondwedstrijd. Werder Bremen hoeft pas op maandag in actie te komen omdat de club later kon beginnen met trainen. 

Het finaleweekend van de Bundesliga staat nu gepland voor het laatste weekend van juni. Alle wedstrijden zullen dan gelijktijdig gespeeld worden. De bekerfinale wordt op z'n vroegst in juli gespeeld. Dit moet echter nog wel goedgekeurd worden door de Duitse politiek. 

Zaterdag 16 mei
15.30
Borussia Dortmund-Schalke 04
RB Leipzig-SC Freiburg
Fortuna Düsseldorf-SC Paderborn
Augsburg-VfL Wolfsburg

18.30
Eintracht Frankfurt-Borussia Mönchengladbach

Zondag 17 mei
15.30
FC Köln-Mainz
18.00
Bayern München-Union Berlin

Maandag 18 mei
20.30
Werder Bremen-Bayer Leverkusen