'Antwerp gelooft niet meer in dit seizoen, Gent opgelucht na beslissing'

'Antwerp gelooft niet meer in dit seizoen, Gent opgelucht na beslissing'

06-05-2020 19:33
10

Bij Antwerp FC wilde men koste wat kost nog graag voetballen dit seizoen. Door de beslissing van de Nationale Veiligheidsraad is dat nu zo goed als ondenkbaar geworden. Toch wil men niet té teleurgesteld reageren bij Antwerp.

Voorzitter Paul Gheysens gaf onlangs nog aan dat hij hoopte dit seizoen nog te kunnen voetballen. Uiterlijk tegen 1 juli. De Nationale Veiligheidsraad gaf echter aan dat er pas vanaf 1 augustus mogelijk weer gevoetbald kan worden. De competitie lijkt daarmee afgelopen. "Dat lijkt mij een vrij logische conclusie", reageert General Secretary & Sports bij Antwerp Sven Jaecques tegenover Het Nieuwsblad.

"Ons standpunt vooraf was duidelijk: een beslissing over de stopzetting van de competitie kan niet door de clubs genomen worden, wél door de overheid en de experten. Met dit advies van de Veiligheidsraad is er eindelijk een eerste horde genomen. Het is nu aan de werkgroep van acht om tegen 15 mei (dan vergadert de Pro League) de beste deal te vinden voor het Belgische voetbal", klinkt het.

Gentse opluchting
Bij Gent is men alvas tevreden na het nieuws. "Ik ben blij dat er eindelijk duidelijkheid is", aldus Michel Louwagie. "Nu ja, gedeeltelijk duidelijkheid want over de groepstrainingen weten we nog niets. Het is een klein stapje want nu kan er ook over de bekerfinale en de promotiewedstrijden gediscussieerd worden", vertelt hij.

Samen met zes andere clubleiders zit Louwagie nu nog in een werkgroep die het komend seizoen moet voorbereiden. "Dat wordt inderdaad een klus. Het is nu eerst nog afwachten wat het wordt met de licenties van Moeskroen en KV Oostende. Pas dan kunnen we duidelijkheid scheppen. Het is een hele verantwoordelijkheid, dat wel", besluit Louwagie.