Anderlecht feliciteert Club Brugge: Zij zijn de verdiende kampioen

Anderlecht feliciteert Club Brugge: "Zij zijn de verdiende kampioen"

06-05-2020 19:03 Laatste update: 19:05
85

De Pro League kreeg woensdag van de Nationale Veiligheidsraad te horen dat voetbal tot 31 juli uitgesloten is. Daarmee lijkt het huidige seizoen al afgesloten. Daar had men bij RSC Anderlecht als deels rekening mee genomen.

"Geen wedstrijden tot 31 juli: dat is wat we verwacht hadden", vertelt Anderlecht-CEO Karel Van Eetvelt aan Het Nieuwsblad. "De dag nadat de Raad van Bestuur van de Pro League advies had gegeven om de competitie stop te zetten (3 april, nvdr), heb ik Club Brugge al gefeliciteerd met hun titel. Toen wist ik al dat het afgelopen was. Zij zijn de verdiende kampioen."

Duidelijkheid over de titel van Club Brugge is er echter nog niet. Daar wordt pas de komende dagen een beslissing over genomen door de Pro League. Ook zal dan duidelijk worden wat er gebeurt met de Europese plaatsen. Dat betekent mogelijk ook geen Europees voetbal voor Anderlecht komend seizoen. Of gaat men daar niet mee akkoord?

"Wat moeten nu kijken hoe we die stopzetting kunnen regelen op een correcte en evenwichtige manier, een manier die aanvaardbaar is voor iedereen. Alsook hoe we volgend jaar een leuke competitie kunnen organiseren voor de voetbalfans", vertelt Van Eetvelt.

'We zullen streven naar een zo groot mogelijk draagvlak, een formule waar zoveel mogelijk - liefst alle ploegen - zich in kunnen vinden. Daarnaast zijn we bij Anderlecht ook aan het kijken hoe we voetbal op een virtuele, digitale manier volgend seizoen misschien toch tot bij onze supporters en partners kunnen krijgen", besluit hij.