Bayat huivert niet om mogelijke bekerfinale: Laat hem maar doorgaan

Bayat huivert niet om mogelijke bekerfinale: "Laat hem maar doorgaan"

Gepubliceerd: woensdag 6 mei 2020 om 17:46wo 06-05-2020 om 17:46

Laatste update: woensdag 6 mei 2020 om 17:56wo 06-05-2020 om 17:56

De kogel is door de kerk. Voor 31 juli wordt er niet gevoetbald in België en daar is Charleroi-voorzitter Mehdi Bayat blij mee. "Mensen zeggen me dat ik drie weken heb gevochten voor één zinnetje in de uiteenzetting van premier Wilmès: geen competitiewedstrijden voor 31 juli", zegt hij aan Het Nieuwsblad. Maar wat met de bekerfinale?

"Ik heb het altijd gezegd en ik herhaal: ik wil dat de bekerfinale gespeeld wordt als het de gezondheid van de mensen niet in gevaar brengt. Dat kan nu op 1 of 2 augustus. Als het kan, mag die finale van mij gespeeld worden. Mijn vraag aan de politiek was net daarom: tot 31 juli. Omdat we pas op 3 augustus de namen van de Belgische deelnemers aan de Europabekers moeten doorgeven, kan die finale in theorie nog worden gespeeld."

Bayat en Charleroi zouden er echter baat hebben moest die bekerfinale niet doorgaan. Momenteel mogen de Zebra’s als derde in de stand namelijk rechtstreeks naar de groepsfase van de Europa League. Als de bekerfinale wordt afgewerkt en Royal Antwerp FC wint die van Club Brugge, is dat ticket voor Antwerp en wordt Charleroi verwezen naar de voorrondes.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws