Croonen over Beerschot-OHL: Wordt een administratieve beslissing

Croonen over Beerschot-OHL: "Wordt een administratieve beslissing"

06-05-2020 17:31
29

De beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad hebben ook het voetbal tot 31 juli onmogelijk gemaakt. Dat lijkt een einde te maken aan de huidige competitie, maar zet de deur op een kier voor de bekerfinale. Het lot van de terugwedstrijd van de promotiefinale tussen Beerschot en OHL lijkt hiermee wel bezongen.

"Met dit besluit is het nagenoeg onmogelijk om de huidige competitie nog te hernemen, al moeten we een onderscheid maken tussen de beker, 1A en 1B”, aldus voorzitter van de Pro League Peter Croonen bij Sporza. Die eerste twee krijgen dan voorrang wat betreft Croonen.

"De kans is klein dat die terugmatch tussen Beerschot en OH Leuven nog gespeeld kan worden. Ik vermoed dat we daar "een administratieve beslissing" moeten nemen, want het is niet wenselijk dat die 2 ploegen tot vlak voor de start van de competitie niet weten in welke reeks ze mogen spelen."

Wat die beslissing inhoudt, kon Croonen nog niet kwijt. Wellicht wordt hier de komende weken over vergaderd. Op 15 mei staat namelijk een nieuwe Algemene Vergadering op het programma waarin de kampioen en eventuele daler wordt besproken.