Hazard en Courtois verzamelen voor het eerst terug: Eerst testen, dan trainen

Hazard en Courtois verzamelen voor het eerst terug: Eerst testen, dan trainen

06-05-2020 17:15
1

Ook in Spanje beginnen de clubs met mondjesmaat aan hun voorbereidingen voor een hervatting van de competitie. Dat betekent ook dat Thibaut Courtois en Eden Hazard uit hun winterslaap mogen ontwaken. De Rode Duivels van Real Madrid kwamen vandaag aan op training, met en zonder mondmasker.

Dinsdag nam Courtois geen blad voor de mond in een interview toen hem gevraagd werd naar de terechte kampioen in La Liga. Vandaag had de doelman wel iets wat hem behoede zo luid te gillen. De spelers van Real werden namelijk terug op de club verwacht, na twee maanden zonder voetbal.

Hoewel de honger naar een groepstraining groot zal zijn, was dat nog niet voor vandaag. Alles spelers ondergingen eerst een coronatest. Is die positief, dan wacht opnieuw een quarantaine van twee weken. Zij die negatief testten, mogen de trainingen rustig heropstarten, zegt Het Laatste Nieuws. Deze week zal dat nog individueel zijn, maar vanaf maandag zouden er terug groepssessies op het programma staan van zes spelers per veld. Op een volwaardige training met het hele team is het dus nog even wachten.