Vandenbempt: Wat na 31 juli wel en niet mag, blijft even onduidelijk

Vandenbempt: "Wat na 31 juli wel en niet mag, blijft even onduidelijk"

06-05-2020 16:44
25

Geen voetbal tot en met 31 juli, dat is het oordeel van de Nationale Veiligheidsraad geworden. Of er daarna wél opnieuw wedstrijden op de planning komen te staan, is voorlopig koffiedik kijken. Peter Vandenbempt wikt en weegt de beslissing van de federale overheid.

"De sportwereld weet wat hij tot 31 juli niet mag. Wat daarna wel mag en wanneer dat eventueel mag, dat blijft even onduidelijk als vanmorgen", vat de journalist het kort samen bij Sporza. "Dat is ook logisch, want de evolutie van de crisis moet worden gevolgd. Pas later zullen de clubs weten of ze hun wedstrijden kunnen organiseren." 

"Ook over groepstrainingen is veel onduidelijkheid. Het is anders in Duitsland, waar over enkele weken - ongelofelijk maar waar - de competitie zal hervatten", verwijst Vandenbempt naar de nakende beslissing van Angela Merkel. Halverwege mei zou de Bundesliga zich weer op gang trekken.

Ene finale wel, andere niet
Dat Duitse spoor volgt ons land dus niet, waardoor het erop lijkt dat er een kruis gezet wordt door onze profcompetities. Al tekent Vandenbempt nog bezwaar aan. "In theorie zou er dus wel vanaf 1 augustus gevoetbald kunnen worden. Welke matchen dat weekend eventueel gespeeld zullen worden, kunnen we u nog niet zeggen. Dat is voer voor de Pro League, de vereniging van Belgische profclubs", schuift hij de hete aardappel door.

"Op 3 augustus moeten de namen van de ploegen die Europees zullen spelen doorgegeven worden. Je hebt op zich dus eventueel nog een tweetal dagen om de bekerfinale te spelen. Iemand stelde ook voor om dan nog de finalewedstrijd tussen OHL en Beerschot te spelen, maar dat is absolute waanzin. Laat ons er maar van uitgaan dat de competitie zal stoppen", deelt Vandenbempt zijn blik op de nabije toekomst.