Herstart zonder fans is nadeel voor Dortmund:  Zal Bayern minder last van hebben

Herstart zonder fans is nadeel voor Dortmund: "Zal Bayern minder last van hebben"

06-05-2020 16:21
1

Zowat elke voetbalfan ter wereld is blij dat de bal halverwege mei weer gaat rollen in de Bundesliga. Arnold Bruggink, die de Duitse competitie op de voet volgt, geeft aan dat voor lege tribunes spelen de verhoudingen wel eens danig zou kunnen veranderen.

"In Duitsland zijn de stadions normaal gesproken vol en is er heel veel sfeer", vertelt Bruggink in gesprek met FOX Sports. "Maar hier hebben alle clubs mee te maken. En sommige clubs zullen er misschien wel wat voordeel bij hebben. Kijk naar Werder Bremen, die club staat nu in de degradatiezone. Daar zit normaal 50.000 man op de tribune en de druk zal daardoor ook enorm zijn. Misschien spelen ze straks wel beter zonder al die toeschouwers."

Bruggink verwacht niet dat Bayern München de eerste plaats in Duitsland nog uit handen gaat geven. Bayern heeft met nog negen wedstrijden te spelen vier punten voorsprong op het Borussia Dortmund van Axel Witsel en Thorgan Hazard. "En Dortmund is een ploeg die normaal gesproken ook gedragen kan worden door het publiek", geeft Bruggink aan. "Ik denk dat Bayern er minder last van zal hebben, maar zij waren anders ook wel favoriet geweest." RB Leipzig staat derde met vijf punten achterstand op Bayern.