Standard heeft licentie beet, maar schaduw blijft vanwege stroeve transfermarkt

Standard heeft licentie beet, maar schaduw blijft vanwege stroeve transfermarkt

Gepubliceerd: woensdag 6 mei 2020 om 15:50wo 06-05-2020 om 15:50

Zelf heeft de club er nog niet over gecommuniceerd, maar volgens betrouwbare bronnen heeft Standard Luik haar licentie voor komend seizoen definitief beet. Ongetwijfeld zorgt dat voor opluchting op Sclessin, al is de nabije toekomst allesbehalve veiliggesteld.

Standard kon de financiële balans opfleuren door het stadion te verkopen via een omweg. Een boekhoudkundige truc van voorzitter Bruno Venanzi die veertien miljoen euro opleverde. Mooi gespeeld, maar geen zekerheid op een stabiele toekomst, integendeel. 'De verkoop van een stadion is per definitie een 'one-shot-operatie'', schrijft RTBF daarover. 'Die vindt slechts één keer plaats. Alsof je de tellers weer op nul zet. Maar daarna?', vraagt het Waalse medium zich af.

Het antwoord lijkt duidelijk: geld verdienen aan spelers. Volgens RTBF zal het absoluut noodzakelijk zijn om spelers van de hand te doen. Ofwel zijn dat jongens die een mooie transfersom kunnen opleveren, zoals Selim Amallah of Samuel Bastien, ofwel enkele van de grootverdieners, zoals Zinho Vanheusden. Voor die laatste zou er zelfs interesse zijn van Play-Off-1-clubs uit ons land.

Een financiële slag slaan op uitgaand vlak, daar komt het dus op neer. Bijgevolg komt ... Mogi Bayat weer uitdrukkelijk in beeld. De gecontesteerde zaakwaarnemer had de laatste jaren al een stevige voet tussen de deur op Sclessin en is specialist spelers verpatsen voor een aantrekkelijk bedrag. Dat vakmanschap zal Standard kunnen gebruiken, zeker nu de transfermarkt compleet vast dreigt te zitten door de coronacrisis.Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws