Pro League brengt meteen reactie naar buiten op nieuws uit Veiligheidsraad

Pro League brengt meteen reactie naar buiten op nieuws uit Veiligheidsraad

06-05-2020 15:13 Laatste update: 15:22
32

De kogel is door de kerk: tot en met 31 juli mag er in België geen sportwedstrijd georganiseerd worden, op professioneel noch lokaal niveau. Dat heeft de Nationale Veiligheidsraad woensdagmiddag beslist. Dat verwachte oordeel noopte de Pro League tot een snelle reactie.

Meteen na de bekendmaking van premier Sophie Wilmès stuurde de Pro League een bericht de wereld in via sociale media. Daarin vermeldt het dat het, vanzelfsprekend, de beslissing van de Veiligheidsraad aanvaardt. Hoe de Jupiler Pro League en de Proximus League nu afgesloten zullen worden, hangt af van de Algemene Vergadering op 15 mei.

'Het spreekt voor zich dat de Pro League en de clubs deze beslissing respecteren', luidt de officiële communicatie. 'Het management van de Pro League en de werkgroep die binnen de Pro League werd opgericht om de sportieve en financiële gevolgen van de coronacrisis te bestuderen, nemen de beslissing van de Nationale  Veiligheidsraad mee in hun werkzaamheden. De voorstellen van de werkgroep zullen aan de Pro League-clubs voorgelegd worden op de Algemene Vergadering van 15 mei.'

Die vergadering werd de voorbije weken al enkele malen uitgesteld, net omdat de regering in eerste instantie geen verdict velde voor de Belgische voetbalwereld. Nu dat wel het geval is, lijkt het in de sterren geschreven te staan dat het vervolg van de competitie geschrapt zal worden. Al ziet Peter Vandenbempt nog een opmerkelijke oplossing om heel wat discussie en ellende te vermijden.