Turkije gaat seizoen afmaken: acht speelronden vanaf 12 juni

Turkije gaat seizoen afmaken: acht speelronden vanaf 12 juni

06-05-2020 14:20
1

De Süper Lig gaat op 12 juni hervat worden, zo heeft de voorzitter van de Turkse voetbalbond Nihat Ozdemir laten weten. Eind juli moet de Turkse competitie afgerond zijn.

In de Süper Lig moeten nog acht speelronden afgewerkt worden. Dat zal zonder publiek gebeuren. Trabzonspor en Istanbul Basaksehir staan gezamenlijk aan kop in de competitie met drie punten voorsprong op Galatasaray. Rizespor, Ankaragücü en Kayserispor staan op de degradatieplekken, maar krijgen door de herstart van de competitie de kans om zich te handhaven. Het gat tussen nummer achttien Kayserispor en het 'veilige' Yeni Malatyaspor op plek vijftien is slechts drie punten.

Champions League-finale
De Turkse voetbalbond heeft ook goede hoop dat de Champions League-finale gewoon in Istanbul afgewerkt kan worden. De UEFA wil de eindstrijd op 29 augustus laten plaatsvinden. Het is nog onduidelijk wanneer de resterende achtste, kwart en halve finales van het miljoenenbal gespeeld gaan worden. De UEFA overweegt deze duels in een korte periode in augustus af te laten werken.

Woensdagmiddag wordt er ook een besluit verwacht over het eventueel hervatten van de Bundesliga in Duitsland. In Nederland en Frankrijk worden de seizoenen in ieder geval niet uitgespeeld. De Belgische regering beslist woensdag over sportmatchen in ons land.