'Anderlecht wil door met Van Crombrugge, maar stuit op problemen'

'Anderlecht wil door met Van Crombrugge, maar stuit op problemen'

06-05-2020 10:35
30

Hendrik Van Crombrugge komt in aanmerking voor een contractverlenging bij Anderlecht. Paars-wit hoopt langer door te gaan met de doelman, die daar zelf ook positief tegenover staat. Geld is echter een groot probleem bij Anderlecht.

Van Crombrugge kwam afgelopen zomer over van KAS Eupen en behoorde ook bij Anderlecht tot het groepje uitblinkers. Anderlecht wil hem graag belonen, maar wordt mede door de coronacrisis gedwongen om op de centjes te letten.

Anderlecht zit nog met een aantal monstercontracten waar het moeilijk van afraakt. Adrien Trebel is met 2,61 miljoen euro bruto per jaar veruit de bestbetaalde speler van Anderlecht. Ognen Vranjes (1,28 miljoen), Isaac Kiese-Thelin (1,17 miljoen), Knowledge Musona (950.000) en Antonio Milic (840.000) slokken ook heel wat geld op. Van Crombrugge zit daar momenteel ver onder.

'Zijn contract loopt tot 2023, maar het mag wat meer zijn na een jaar uitblinken. Dat idee rijpte al voor de coronacrisis', meldt Het Nieuwsblad. 'Aangezien er een nieuwe economische realiteit is, wordt het streven naar een compromis.'

Als het Van Crombrugge toch zou verkopen, wil Anderlecht minstens tien miljoen euro vangen voor de doelman.