‘Twee PO1-concurrenten maken belangstelling in Vanheusden bekend’

‘Twee PO1-concurrenten maken belangstelling in Vanheusden bekend’

Gepubliceerd: woensdag 6 mei 2020 om 07:13wo 06-05-2020 om 07:13

Laatste update: woensdag 6 mei 2020 om 08:47wo 06-05-2020 om 08:47

Standard Luik staat er financieel niet goed voor. Volgens Het Nieuwsblad wil het sterkhouder Zinho Vanheusden daarom van de hand doen. Beide partijen zwijgen stil, maar om financiële ademruimte te creëren zouden de Rouches bereid zijn mee te werken.

Vanheusden kwam voor zo’n 12,6 miljoen euro over van het Italiaanse Internazionale. Officieus zou de centrale verdediger in 2021 voor zo’n 16 à 18 miljoen euro terugkeren naar de Italiaanse topclub. ‘Maar zover zal het normaal niet komen. Het is geen geheim dat Standard er financieel niet goed voorstaat en om aan geld te komen ligt een vertrek van Vanheusden deze zomer al op tafel’, klinkt het.

Er is alvast interesse. Verrassend ook uit eigen land. ‘De eerste afspraken met technische directeuren en trainers staan intussen gepland. Er is concrete interesse van clubs uit Italië, Nederland en Spanje. Ook twee PO1-concurrenten hebben hun belangstelling kenbaar gemaakt. Bij Standard ontkent men dat er momenteel contacten zijn.’

Vader Johan Vanheusden reageert: “Dit overvalt me. Of het een optie is? Dat hangt ervan af. Wat wil Standard? Hebben ze straks een licentie? Daar zal Inter ook naar kijken. Ik was niet aanwezig bij de onderhandelingen, maar ik denk dat er een gentlemen’s agreement is tussen Standard en Inter. Met geldzaken bemoei ik me nooit, maar als Zinho bij Standard blijft voetballen, zal hij de gelukkigste mens ter wereld zijn. Het klopt wel dat er verschillende ploegen interesse tonen. Vooral in Italië, maar op namen ga ik niet in.”

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws