Dembélé mag niet meer in actie komen bij mogelijke Primera División-hervatting

Dembélé mag niet meer in actie komen bij mogelijke Primera División-hervatting

05-05-2020 23:30
1

Mocht de Primera División hervat worden in de zomermaanden, dan zal FC Barcelona het zonder Ousmane Dembélé moeten stellen. De Fransman viel begin februari uit met een langdurige blessure en Barça kreeg dispensatie om de veelbesproken Martin Braithwaite-transfer af te ronden.

Doordat ook Luis Suárez al lange tijd uitgeschakeld was, mocht FC Barcelona volgens de competitiereglementen buiten de transferperiode om een vervanger halen: dat werd Braithwaite, die overkwam van Leganés. De Deen nam formeel de plek over van Dembélé, die normaal gesproken niet meer op tijd fit zou zijn om nog in actie te komen tijdens het Primera División-seizoen.

Ook wanneer er – indien mogelijk – doorgespeeld wordt tijdens de zomermaanden, zou de Fransman niet speelgerechtigd zijn: Dembélé heeft zijn laatste competitiewedstrijd van het seizoen dus sowieso al gespeeld en moet nu hopen dat de Champions League nog hervat wordt. Aangezien Barça zijn spelerslijst voor de knock-outfase al had ingediend voordat Braithwaite werd gehaald, is de Deen juist niet speelgerechtigd in het miljardenbal. De Catalanen hebben nog de returnwedstrijd in de achtste finale-clash met Napoli tegoed: het heenduel eindigde in 1-1.