Update: 'United doet niet kinderachtig in Champions League-race met Sheffield'

Update: 'United doet niet kinderachtig in Champions League-race met Sheffield'

05-05-2020 22:22 Laatste update: 09-05-2020 19:47
1

Dean Henderson is de hoofdrolspeler in een pikante transfersoap. De 23-jarige sluitpost wordt dit seizoen door Sheffield United gehuurd van Manchester United: beide ploegen zijn rivalen in de strijd om Champions League-kwalificatie.

Manchester United staat vijfde in de Premier League: als de Europese uitsluiting voor rivaal Manchester City van kracht blijft, zou dat voldoende zijn voor een Champions League-ticket. Promovendus Sheffield United staat echter verrassend zevende, op twee punten afstand van The Mancunians.

Henderson heeft met tien clean sheets een groot aandeel geleverd aan de sensationele prestaties Sheffield United: The Blades hebben Manchester United al verzocht om de huurdeal te verlengen tot na 30 juni, mocht de Premier League uitgespeeld worden in de zomermaanden. Volgens Sky Sports twijfelen de beleidsbepalers op Old Trafford echter over de situatie van Henderson, die Sheffield United verder zou kunnen helpen in de Champions League-race met Manchester United.

Tijdens het meest recente overleg tussen de Engelse clubs is de status van huurlingen en transfervrije spelers na 30 juni al besproken. De clubs hebben echter nog geen akkoord bereikt over de status van deze spelers.

Update: Manchester United is bereid om het huurcontract van Dean Henderson bij Sheffield United te verlengen, meldt The Manchester Evening News. De 23-jarige doelman mag het seizoen gewoon afmaken bij de stuntploeg, die een verrassende concurrent van United is in de strijd om de Champions League-tickets. Het huurcontract van de uitblinkende Henderson loopt eigenlijk op 30 juni af, maar de kans is klein dat de Premier League-clubs dan al klaar zijn.