UPDATE: 'Geen twijfel meer, Standard heeft licentie beet'

UPDATE: 'Geen twijfel meer, Standard heeft licentie beet'

05-05-2020 19:51 Laatste update: 06-05-2020 16:08
45

Bij Standard mag men opgelucht ademhalen. De licentiemanager van de KBVB heeft de club positief nieuws gegeven en is op weg om een licentie voor volgend seizoen te krijgen.

Officieel zekerheid zal Standard zondag pas krijgen, maar alles wijst er alvast op dat de Rouches een licentie krijgen. Dat melden onder andere Het Nieuwsblad en La Dernière Heure. De licentiemanager van de KBVB gaf de club goed nieuws na een zitting van het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS). Die duurde maar enkele minuten.

Standard werd eerder nog veroordeeld tot een degradatie naar Tweede Amateur inclusief aftrek van drie premie. Zo kwam aan het licht dat zeven spelers hun tekenpremie niet hadden gekregen en er flink wat vragen waren bij financiën van het vastgoedvennootschap van Bruno Venanzi, dat het stadion van de Rouches zou overnemen.

Dat is inmiddels helemaal opgelost na investeringen en ex-spelers Axel Witsel en Marouane Fellaini. Witsel investeerde naar verluidt 2,5 miljoen euro, terwijl Fellaini de club een lening van drie miljoen euro aanbood.

Update: Volgens La Dernière Heure mag Standard nu echt opgelucht ademhalen. De licentie voor het seizoen 2020 - 2021 is binnen. Woensdag viel in Luik het juiste document in de brievenbus. Standard heeft ook haar Europese licentie binnen.