'Andere clubs mogen uit hun pijp komen of voorsprong Club Brugge wordt nog groter'

'Andere clubs mogen uit hun pijp komen of voorsprong Club Brugge wordt nog groter'

05-05-2020 19:46
19

Voor de stopzetting van de competitie had Club Brugge met vijftien punten een gigantische voorsprong op de eerste achtervolgers. Blauw-Zwart wordt inmiddels naar voren gebracht als de grootste ploeg van België. Ziet iedereen dat zo?

Volgens Thomas Chatelle komt dat vooral omdat de concurrentie niet naar behoren werkte. "Bij Club Brugge wordt er al enkele jaren goed gewerkt, maar de concurrentie liet het toch wel wat afweten. Ik denk in de eerste plaats aan Anderlecht en in mindere mate aan Standard. Ze hadden er dichter bij moeten zitten", gaf de analist aan bij RTBF.

Ook Nordin Jbari zag de oppermacht van Blauw-Zwart dit seizoen. "Club beleefde een rustig seizoen, bijna te rustig. Hun kern was sterker dan die van alle andere clubs. Ze beschikten over offensieve weelde en veel snelheid. Een effectieve combinatie in de Belgische competitie."

Volgens hem zal Club Brugge ook enkel nog maar blijven groeien, wat nefast kan zijn voor de competitie in de Jupiler Pro League. "Club Brugge heeft honger. Ze willen altijd maar progressie boeken. Andere clubs gaan uit hun pijp mogen komen want anders gaat Club Brugge veel voorsprong nemen", besloot hij.