Ajax-spelers maken afspraak met directie: 'Dan wordt het salaris verlaagd'

Ajax-spelers maken afspraak met directie: 'Dan wordt het salaris verlaagd'

05-05-2020 17:44
1

De Ajax-spelers zullen een deel van hun salaris inleveren als deze coronacrisis nog een tijdje blijft voortduren. Dat zegt Nico Tagliafico in een gesprek met het Franse Le Monde. Op dit moment krijgen de spelers van de Amsterdammers nog hun volledige salaris uitbetaald.

"We hebben met de directie gesproken. Ajax heeft het voordeel dat het een met verstand geleide club is, met een visie voor de lange termijn, die haar spelers heel goed verkoopt en daardoor economisch stabiel is", zegt Tagliafico. "Voorlopig hebben we nog geen salaris hoeven in te leveren, maar we zijn overeengekomen dat, als de situatie voortduurt, het salaris met een bepaald percentage verlaagd zal worden."

De spelersgroep is bereid Ajax op alle manieren te helpen in deze coronacrisis. "In Nederland zijn de tv-gelden niet zo hoog als bij andere competities, maar naast het mislopen van inkomsten uit recette lopen clubs ook het risico om sponsors kwijt te raken. Het idee is dan om de club op verschillende manieren te helpen", aldus Tagliafico.