Nederlandse clubs naar de rechter: 'Ze maken geen kans'

Nederlandse clubs naar de rechter: 'Ze maken geen kans'

05-05-2020 10:00
9

Jan van Halst denkt niet dat SC Cambuur en De Graafschap kansmaken bij de rechter. Aankomende vrijdag 8 mei staan beide clubs tegenover de KNVB omdat zij een kort geding hebben aangespannen. Beide clubs willen promotie naar de Eredivisie afdwingen.

De rechter zal zich buigen over de zaak en moet bepalen of de KNVB het besluit om Cambuur en De Graafschap niet te laten promoveren in alle redelijkheid heeft genomen, maar Van Halst geeft ze weinig kans. "Nee, ze maken geen kans", zegt hij stellig bij Paniekvoetbal op Ziggo Sport.

"Dat roep ik niet zomaar. Twente was destijds (in 2016, red.) ook bezig om in de Eredivisie te blijven vanwege dat gedoe met fraude etc.. We zijn toen naar de rechter gegaan, maar die gaf aan dat hij niet in staat was om een uitspraak van de KNVB te overrulen. Ze werden als kleine jongens zo weer teruggestuurd." Van Halst was bij Twente manager Algemene Zaken, technisch directeur en commercieel directeur. Hij vertrok in 2018. 

"Twente heeft uiteindelijk tóch gewonnen bij de beroepscommissie van de KNVB. Toen zijn ze in de Eredivisie gebleven, maar niet door de rechter. Dus ik denk dat het kansloos is dat Cambuur en De Graafschap daar hun gelijk gaan halen."