Licentiespanning aan de kust: ‘Voetbalbond maakt KV Oostende het leven zuur’

Licentiespanning aan de kust: ‘Voetbalbond maakt KV Oostende het leven zuur’

05-05-2020 07:00 Laatste update: 07:13
15

KV Oostende had gisteren een afspraak met het BAS en was vol vertrouwen na de overname en kapitaalsverhoging van investeringsmaatschappij PMG. Volgens Het Laatste Nieuws gaf het Licentiedepartement van de KBVB een negatief advies. Op 10 mei valt het verdict.

KVO moest bewijzen dat de schulden aan Marc Coucke zijn afgedekt. Intussen is er een akkoord bereikt en de overname van KVO is in kannen en kruiken. ‘Als door de bliksem ­getroffen stelde KVO vast dat de voorziene kapitaalsverhoging volgens het Licentiedepartement nog vóór de zitting had moeten plaatsvinden, iets wat nergens in het bondsreglement of in de licentievoorwaarden omschreven staat’, klinkt het.

KVO werkte maanden aan een overnamedossier en kwam vorige week tot een doorbraak. Toch lijkt de licentie geen zekerheid. ‘Door toedoen van de bond, die KVO het leven nu écht wel zuur maakt. ­Zowel licentiemanager Nils Van Brantegem als KV Oostende weigerden gisteren enige vorm van commentaar. Dat geldt ook voor het BAS, dat haar standpunt niet bekend mag maken tijdens de zitting of voor het vonnis.’