Morgan en Rapinoe reageren fel na nederlaag: 'We waren gewoon geschokt'

Morgan en Rapinoe reageren fel na nederlaag: 'We waren gewoon geschokt'

Gepubliceerd: maandag 4 mei 2020 om 23:55ma 04-05-2020 om 23:55

De Amerikaanse voetbalsters begrijpen niet dat ze de rechtszaak hebben verloren die ze hadden aangespannen om gelijke betaling voor mannen en vrouwen af te dwingen. Sterspeelsters Alex Morgan en Megan Rapinoe tonen zich strijdbaar.

"We waren gewoon geschokt. We zullen zeker in beroep gaan", vertelt Morgan in gesprek met ABC. "Als de buitenwereld iets over ons is komen te weten, is het wel dat we strijders zijn. We zullen samen blijven vechten voor gerechtigheid."

Daar sluit teamgenoot Rapinoe zich bij aan. "Als we het mannencontract hadden gehad, zouden we drie keer zoveel hebben verdiend", stelt de wereldvoetbalster van het jaar. "Tegen de tijd dat we net iets meer hadden verdiend dan de mannen, hebben we twee wereldtitels veroverd en hebben we zowat elke wedstrijd gewonnen die we hebben gespeeld. Dus dan is het zo frustrerend dat er wordt gekeken naar de totale vergoeding en niet het salaris."

De speelsters van de Verenigde Staten meenden op basis van de zogeheten Equal Pay Act recht te hebben op meer geld. Ze eisten een schadevergoeding van omgerekend bijna 60 miljoen euro, maar vingen dus bot. De rechter stelde zelfs vast dat de vrouwen in de periode tussen 2015 en 2019 per wedstrijd 200 duizend euro verdienden, tegenover 190 duizend voor de mannen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws