'Leverkusen en Bosz kloppen aan bij Barça: vraagprijs van 20 tot 30 miljoen'

'Leverkusen en Bosz kloppen aan bij Barça: vraagprijs van 20 tot 30 miljoen'

04-05-2020 23:32
1

Bayer Leverkusen-trainer Peter Bosz hoopt zijn selectie te versterken met Emerson. Volgens het doorgaans goed geïnformeerde Kicker deed Die Werkself al navraag bij FC Barcelona.

De 21-jarige Braziliaan kwam vorig jaar voor ongeveer twaalf miljoen euro over van Atlético Mineiro, waarna Real Betis zes miljoen aftikte om hem direct te huren. Hij speelt in principe tot medio 2021 in Sevilla, maar de Catalanen hebben de optie om hem deze zomer - tegen een vergoeding - al terug te halen. De club overweegt dan ook serieus om te cashen voor Emerson.

De rechtsback moet in dat geval zo'n twintig tot dertig miljoen euro opleveren. Wel wil Barça een terugkoopoptie in een transfer opnemen. De Spaanse kampioen zoekt naar manieren om aan geld te komen door de coronacrisis. Barcelona zou nog altijd op topversterkingen als Neymar en Lautaro Martínez azen.

Emerson was dit seizon goed voor drie goals en vijf assists in de Primera División. Bosz kiest bij Leverkusen doorgaans voor Lars Bender als rechtsback.